GALERIA
Magda Gessler cieszy się ogromną popularnością. Prowadzi restauracje, programy telewizyjne i jest zapraszana na salony. Zazwyczaj na oficjalnych uroczystościach zjawia się w towarzystwie znajomych bądź swojej córki, 28-letniej Lary. Mało kto wie, że restauratorka ma jeszcze jedno dziecko. 34-letni Tadeusz jest synem restauratorki i Volkharta Mullera.
Zobaczcie galerię.
Sielanka nie trwała długo
W latach 80. Magda Gessler wyszła za Volkharta Mullera, korespondenta tygodnika "Der Spiegel" w Madrycie. Wkrótce na świecie pojawił się mały Tadeusz. Chłopcu niedługo było dane cieszyć się ojcem. Dziennikarz zmarł na raka, gdy jego syn miał zaledwie 3 latka.
Młoda mama wraz z dzieckiem spakowała się i w 1986 roku wróciła do Polski. Wyszła za Piotra Gesslera, który zaraził ich kulinarną pasją.
Dorastał w atmosferze kulinarnej pasji
Tadeusz nie odstępował mamy na krok.
- Towarzyszył jej wszędzie, także w pracy w restauracjach Gesslerów. Odrabiał lekcje na zapleczu kuchennym, był z nią podczas otwierania nowych lokali. Wkrótce stał się nadwornym fotografem mamy, a jego zdjęcia trafiały do jej książek i gazet, w których pisała o kuchni - informowała przed laty "Rewia".
Chłopiec dorastał w atmosferze kulinarnej pasji. Wkrótce zrozumiał, że sam również nie potrafi bez niej żyć. Zaczął podróżować po świecie i poznawać smaki różnych kuchni. Powrócił do Polski z masą pomysłów w głowie, które szybko zaczął realizować.
Talent dostał w genach
Dziś doradza restauratorom jak dobrać smaczne dania do menu, zatrudnić odpowiednich pracowników, czy zadbać o elegancki wystrój lokalu.
- Syn Tadeusz także jest prawdziwym mistrzem w kuchni, robi najlepszą paellę na świecie. Jestem z obojga moich dzieci bardzo dumna - wyznała w jednym z wywiadów Magda Gessler.
Jej córkę znają wszyscy
Lara często towarzyszy mamie podczas oficjalnych wyjść. Dlaczego restauratorka nie chwali się tak zdolnym synem?
- Między panią Magdaleną, a panem Tadeuszem jest tajne porozumienie. Matka przyrzekła mu, że nie będzie lansować go w mediach. To mistrz drugiego planu, zawsze konkretny, cichy i skromny, inny niż mama, choć nigdy nie potępiał jej za gwiazdorstwo - informowała "Rewia".
Podobny do sławnej mamy?
Tadeusz specjalizuje się w kuchni hiszpańskiej. W swojej karierze stara się nie powoływać na nazwisko znanej mamy, a sukces buduje dzięki własnym możliwościom.