Andrzej Duda mianował na wysokie stanowisko ojca byłego chłopaka swojej córki

"Fakt" donosi o "podejrzanej", jak sugerują dziennikarze gazety, nominacji Andrzeja Dudy. Prezydent "załatwił" rzekomo pracę Andrzejowi Sabatowskiemu, ojcu byłego chłopaka swojej córki Kingi. - Ze związku prezydenckiej córki z Karolem Sabatowskim nic nie wyszło, ale jego tacie związek z prezydentem dał wiele - czytamy w tabloidzie.
Głosuj
Podziel się
Opinie
Andrzej Duda mianował na wysokie stanowisko ojca byłego chłopaka swojej córki
(ONS.pl)
d7txdi9

Andrzej Duda nieoczekiwanie mianował Sabatowskiego członkiem Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Ta decyzja zaskoczyła nawet najbliższych współpracowników prezydenta. Kim jest niedoszły teść Kingi Dudy?

W czasach rządów PO był dyrektorem wrocławskiego oddziału TVP. Na stałe mieszka w Krakowie, gdzie swoją karierę rozwija jego żona Magdalena Drohomirecka, ceniona dziennikarka TVP Kraków. Po aferze z tekstem o trotylu na wraku tupolewa w "Rzeczpospolitej" został zatrudniony jako specjalny pełnomocnik ds. etyki dziennikarskiej.

Praca w Krajowej Radzie Radiofonii i Telewizji to prawdziwy raj. Pewność pracy przez 6 lat, obowiązków niewiele, prawie 13 tys. zł pensji i służbowe auto do dyspozycji. Żyć nie umierać! KRRiT w nowym składzie jeszcze się nie zebrała - podsumował tabloid.

d7txdi9

Oprócz Sabatowskiego zasiądą w niej prof. Janusz Kawecki (publicysta Radia Maryja), Witold Kołodziejski (radny PiS), Elżbieta Więcławska–Sauk (była senator PiS) oraz Teresa Bochwic (Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich).

East News

Podziel się opinią