WP
WP

Małgorzata Socha - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Małgorzata Socha Instagram.com
Podziel się
WP

Małgorzata Socha - jedna z najpopularniejszych polskich aktorek filmowych i serialowych młodego pokolenia.

Małgorzata Socha urodziła się w Warszawie. Ukończyła XL Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Stefana Żeromskiego. Jest też absolwentką warszawskiej Akademii Teatralnej.

Ekranowy debiut zaliczyła jeszcze jako uczennica liceum. Zagrała wówczas w spektaklu Teatru Telewizji "Anka" w reżyserii Radosława Piwowarskiego. Szerszemu gronu widzów po raz pierwszy pokazała się pod koniec lat 90., kiedy to dostała angaż w serialu "Złotopolscy". Tam wcielała się w postać Kate.

Na wielkim ekranie debiutowała w roku 1999 epizodyczną rolą w "Mojej Angelice" Stanisława Kuźniaka. Łącznie na jej koncie znajduje kilkanaście ról filmowych. Znacznie lepiej prezentuje się natomiast dorobek aktorki w produkcjach telewizyjnych. Socha grała m.in. w "Zostać miss", "Sforze", "Kasi i Tomku", "Lokatorach", "Pierwszej miłości", "Na wspólnej" i wielu innych. Przełomem w jej karierze okazał się występ w "BrzydUli", gdzie wcielała się w postać Violetty Kubasińskiej. Oostatnio widzowie mogą oglądać Małgorzatę Sochę w polsatowskiej produkcji "Przyjaciółki", w której aktora gra Ingę Gruszewską.

Socha jest też aktorką dubbingową. Jej głos można usłyszeć m.in. w "Kurczaku małym", "Smerfach", "W głowie się nie mieści" i "Sing".

WP

W roku 2008 Małgorzata Socha brała udział w "Tańcu z gwiazdami". Jej partnerem w show był Robert Kochanek.

Prywatnie związana z inżynierem Krzysztofem Wiśniewskim. Para doczekała się dwóch córek.

Zobacz wszystkie role filmowe Małgorzaty Sochy
Zobacz wszystkie role telewizyjne Małgorzaty Sochy

Data urodzenia

23.04.1980

Miejsce urodzenia

Warszawa

Profesja

Aktorka

Filmografia

Moja Angelika (1999)

Być jak Kazimierz Deyna (2011)

Wtorek (2001)

Sfora - Bez litości (2002)

Długi weekend (2004)

Wkręceni 2 (2015)

Och, Karol 2 (2010)

Po sezonie (2005)

Lawstorant (2004)

Plebania ()

Śniadanie do łóżka (2010)

Weekend (2010)

Miłość w przejściu podziemnym (2007)

Samotność w sieci (2006)

Kryminalni ()

WP
WP