ycipk-1joixl
ycipk-1joixl

Małgorzata Socha - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Warszawa

Filmografia:

Moja Angelika (1999)

Być jak Kazimierz Deyna (2011)

Wtorek (2001)

Sfora - Bez litości (2002)

Długi weekend (2004)

Wkręceni 2 (2015)

Och, Karol 2 (2010)

Po sezonie (2005)

Lawstorant (2004)

Plebania ()

Śniadanie do łóżka (2010)

Weekend (2010)

Miłość w przejściu podziemnym (2007)

Samotność w sieci (2006)

Kryminalni ()

Seriale:

Panienki

Klinika samotnych serc

Dziupla Cezara

Przyjaciółki

Bao-Bab, czyli zielono mi

Zakręcone

Tak miało być

Dziki 2. Pojedynek

Sfora (serial)

U fryzjera

BrzydUla

Ojciec Mateusz

Tylko miłość

Determinator

Pensjonat pod Różą

Plebania

Kasia i Tomek

Prosto w serce

Regina

Stacyjka

Halo, Hans!

Pierwsza miłość

Magda M.

Kryminalni

Zaginiona

Czego się boją faceci, czyli seks w mniejszym mieście

Lokatorzy

Złotopolscy

Miodowe lata

Zostać miss

Małgorzata Socha Instagram.com
Podziel się

Małgorzata Socha - jedna z najpopularniejszych polskich aktorek filmowych i serialowych młodego pokolenia.

Małgorzata Socha urodziła się w Warszawie. Ukończyła XL Liceum Ogólnokształcące z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Stefana Żeromskiego. Jest też absolwentką warszawskiej Akademii Teatralnej.

Ekranowy debiut zaliczyła jeszcze jako uczennica liceum. Zagrała wówczas w spektaklu Teatru Telewizji "Anka" w reżyserii Radosława Piwowarskiego. Szerszemu gronu widzów po raz pierwszy pokazała się pod koniec lat 90., kiedy to dostała angaż w serialu "Złotopolscy". Tam wcielała się w postać Kate.

Na wielkim ekranie debiutowała w roku 1999 epizodyczną rolą w "Mojej Angelice" Stanisława Kuźniaka. Łącznie na jej koncie znajduje kilkanaście ról filmowych. Znacznie lepiej prezentuje się natomiast dorobek aktorki w produkcjach telewizyjnych. Socha grała m.in. w "Zostać miss", "Sforze", "Kasi i Tomku", "Lokatorach", "Pierwszej miłości", "Na wspólnej" i wielu innych. Przełomem w jej karierze okazał się występ w "BrzydUli", gdzie wcielała się w postać Violetty Kubasińskiej. Oostatnio widzowie mogą oglądać Małgorzatę Sochę w polsatowskiej produkcji "Przyjaciółki", w której aktora gra Ingę Gruszewską.

ycipk-1joixl

Socha jest też aktorką dubbingową. Jej głos można usłyszeć m.in. w "Kurczaku małym", "Smerfach", "W głowie się nie mieści" i "Sing".

W roku 2008 Małgorzata Socha brała udział w "Tańcu z gwiazdami". Jej partnerem w show był Robert Kochanek.

Prywatnie związana z inżynierem Krzysztofem Wiśniewskim. Para doczekała się dwóch córek.

Zobacz wszystkie role filmowe Małgorzaty Sochy
Zobacz wszystkie role telewizyjne Małgorzaty Sochy

ycipk-1joixl
ycipk-1joixl