ycipk-4cgkln
ycipk-4cgkln

Selena Gomez - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Grand Prairie

Filmografia:

Monte Carlo (2011)

Muppety (2011)

Artur i Minimki 3. Dwa światy (2010)

Spring Breakers (2013)

Big Short (2016)

Sąsiedzi 2 (2016)

Hotel Transylwania 2 (2015)

Kopciuszek: Roztańczona historia (2008)

Program ochrony księżniczek (2009)

Ramona i Beezus (2010)

Artur i zemsta Maltazara (2009)

Hotel Transylwania (2012)

Horton słyszy Ktosia (2008)

Mali Agenci 3D (2003)

Hotel Transylwania 3 (2018) (Mavis)

Czarodzieje z Waverly Place: Film (2009) ( Alex Russo )

Truposze nie umierają (2019) (Zoe)

W deszczowy dzień w Nowym Jorku (2019)

Seriale:

Nie ma to jak statek

Nie ma to jak hotel

Czarodzieje z Waverly Place

Słoneczna Sonny

Hannah Montana

Dyskografia:

"Stars Dance" - 2013
"For You" - 2014
"Revival" - 2015

Selena Gomez Materiały prasowe
Podziel się

Selena Gomez - amerykańska piosenkarka, aktorka i producentka filmowa. Jedna z najpopularniejszych gwiazd show-biznesu młodego pokolenia.

Selena Gomez urodziła się w Grand Prairie w Teksasie. Od strony matki ma pochodzenie włoskie, a od strony ojca meksykańskie. Pierwsze aktorskie kroki stawiała w wieku siedmiu lat. Wcielała się wówczas w postać Gianny w popularnym serialu "Barney i przyjaciele". Po raz pierwszy o Selenie Gomez zrobiło się naprawdę głośno, gdy została ona odkryta przez stację Disney Channel. Gościnnie pojawiała się w takich produkcjach marki jak "Hannah Montana" i "Nie ma to jak hotel". Z czasem jej postać z epizodycznej została przekształcona na drugoplanową, a młoda aktorka na stałe zagościła na szklanych ekranach.

W roku 2008 Selena Gomez otrzymała angaż w serialu "Czarodzieje z Waverly Place". Rola Alex Russo przyniosła jej międzynarodową sławę. W tym samym czasie aktorka rozpoczęła karierę muzyczną. Zarejestrowała m.in. cover "Cruella de Vil", który trafił na kompilacyjny album "Disneymania 6" oraz nagrała trzy piosenki na ścieżkę dźwiękową filmu "Kopciuszek: Roztańczona historia", w którym zresztą wystąpiła.

W roku 2009 Selena Gomez zagrała jedną z głównych ról w kinowej produkcji "Ramona i Beezus". Przez cały czas gwiazda współpracowała ze stacją Disney Channel.Pojawiła się chociażby w "Programie ochrony księżniczek", który w USA zgromadził widownię rzędu 8,5 miliona osób.

ycipk-4cgkln

Dwanaście miesięcy później Selena Gomez rozpoczęła pracę na planie filmu "Monte Carlo". W czerwcu 2011 roku poprowadziła galę rozdania nagród MuchMusic Video Award. W listopadzie natomiast została gospodarzem ceremonii wręczenia MTV Europe Music Awards.

Gomez wielokrotnie użyczała swojego głosu w produkcjach animowanych. Można ją usłyszeć chociażby w amerykańskich wersjach "Artura i zemsty Maltazata" oraz "Hotelu Transylwania". Pojawiła się też gościnnie w "Muppetach". Bardzo głośno odbił się jej udział w filmie "Spring Breakers" Harmony'ego Korine'a, gdzie wraz z Vanessą Hudgens, Ashley Benson i Rachel Korine zerwała z wizerunkiem grzecznej gwiazdy Disneya.

Pierwszy solowy album - "Stars Dance" - wydała w 2013 roku. Wydawnictwo uzyskało status złotej płyty w Kanadzie i Meksyku. Oprócz tego na koncie Seleny Gomez są jeszcze albumy - "For You" (2014) oraz "Revival" (2015).

Selena Gomez jest też producentką serialu "Trzynaście powodów". Oprócz kariery aktorskiej i muzycznej zajmuje się działalnością charytatywną. Prywatnie była związana m.in. z Nickiem Jonasem, Justinem Bieberem oraz raperem The Weeknd.

Selena Gomez choruje na toczeń. W 2017 roku przeszła przeszczep nerki. Dawczynią była wieloletnia przyjaciółka artystki - Francia Raisa.

ycipk-4cgkln

Zobacz więcej informacji o karierze aktorskiej Seleny Gomez w serwisie Film.wp.pl

ycipk-4cgkln
ycipk-4cgkln