ycipk-dq6g4p
ycipk-dq6g4p

Małgorzata Kożuchowska - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Małgorzata Kożuchowska ONS - Agencja Okno na Świat Jerzy Dąbrowski
Podziel się
ycipk-dq6g4p

Małgorzata Kożuchowska - polska aktorka telewizyjna i teatralna.

Małgorzata Kożuchowska urodziła się we Wrocławiu. Ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Warszawie (1994). Następnie należała do zespołu warszawskiego Teatru Dramatycznego. Od roku 2005 związana z Teatrem Narodowym.

Debiut przed kamerami zaliczyła w 1994 roku, kiedy to wystąpiła w filmie "Oczy niebieskie". Otrzymała wówczas niewielką rolę harcerki. Dostała także angaż w głośnych "Młodych wilkach", gdzie wcieliła się w postać Marzeny. Co jakiś czas pojawiała się też epizodycznie różnych serialach (np. "Pokój 107" lub "Zaklęta"). Po raz pierwszy o Małgorzacie Kożuchowskiej zrobiło się głośną w roku 1997 za sprawą "Kilera", w którym zagrała Ewę Szańską. Prawdziwą sławę przyniosła jej jednak rola Hanki Mostowiak w serialu "M jak miłość". Kożuchowska występowała w tej produkcji w latach 2000-2011.

Na swoim koncie Małgorzata Kożuchowska ma kilkadziesiąt ról filmowych i serialowych. Do najsyłnniejszych tytułów w jej aktorskim dorobku należy zaliczyć oprócz wymienionych wcześniej produkcji m.in. "Dlaczego nie!", "Zróbmy sobie wnuka", "Listy do M. 2", "Kryminalni", "Rodzinka.pl", "Prawo Agaty" i "Druga szansa".

Małgorzata Kożuchowska jest również aktorką dubbingową. Podkładała głos m.in. w takich filmach jak "Potwory i spółka", "Szeregowiec Dolot", "Madagaskar", "Alicja w krainie czarów" oraz "Mały książę".

ycipk-dq6g4p

Prywatnie związana z dziennikarzem Bartłomiejem Wróblewskim. Para wzięła ślub w sierpniu 2008 roku. Mają syna Franciszka.

Więcej inforamcji o karierze aktorskiej Małgorzaty Kożuchowskiej znajdziej w serwsie Film.wp.pl

ycipk-dq6g4p
Data urodzenia

27.04.1971

Miejsce urodzenia

Wrocław

Profesja

Aktorka

Filmografia

Zróbmy sobie wnuka (2003)

Kiler (1997)

Kiler-ów 2-óch (1999)

Wtorek (2001)

Superprodukcja (2002)

Kochaj (2016)

Listy do M. 2 (2015)

Prawo Agaty ()

Hania (2007)

Dzisiaj jest piątek (2006)

Nowa ()

Siostry ()

Senność (2008)

Dlaczego nie! (2006)

Kryminalni ()

Komornik (2005)

Ptaszka (1994)

Gry uliczne (1996)

Młode wilki (1995)

Oczy niebieskie (1994)

M jak miłość ()

Na dobre i na złe ()

Plagi Breslau (2018) ( Helena Ruś )

ycipk-dq6g4p
ycipk-dq6g4p