ycipk-39ewk3
ycipk-39ewk3

Małgorzata Kożuchowska - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Wrocław

Filmografia:

Zróbmy sobie wnuka (2003)

Kiler (1997)

Kiler-ów 2-óch (1999)

Wtorek (2001)

Superprodukcja (2002)

Kochaj (2016)

Listy do M. 2 (2015)

Prawo Agaty ()

Hania (2007)

Dzisiaj jest piątek (2006)

Nowa ()

Siostry ()

Senność (2008)

Dlaczego nie! (2006)

Kryminalni ()

Komornik (2005)

Ptaszka (1994)

Gry uliczne (1996)

Młode wilki (1995)

Oczy niebieskie (1994)

M jak miłość ()

Na dobre i na złe ()

Plagi Breslau (2018) ( Helena Ruś )

Seriale:

Druga szansa

Prawo Agaty

Boscy w sieci

rodzinka.pl

Tylko miłość

Duch w dom

Nowa

Siostry

Teraz albo nigdy!

Hela w opałach

Niania

Kryminalni

Złotopolscy

Fitness Club

Świat według Kiepskich

Matki, żony i kochanki

M jak miłość

Na dobre i na złe

Sława i chwała

Małgorzata Kożuchowska ONS - Agencja Okno na Świat Jerzy Dąbrowski
Podziel się

Małgorzata Kożuchowska - polska aktorka telewizyjna i teatralna.

Małgorzata Kożuchowska urodziła się we Wrocławiu. Ukończyła Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Warszawie (1994). Następnie należała do zespołu warszawskiego Teatru Dramatycznego. Od roku 2005 związana z Teatrem Narodowym.

Debiut przed kamerami zaliczyła w 1994 roku, kiedy to wystąpiła w filmie "Oczy niebieskie". Otrzymała wówczas niewielką rolę harcerki. Dostała także angaż w głośnych "Młodych wilkach", gdzie wcieliła się w postać Marzeny. Co jakiś czas pojawiała się też epizodycznie różnych serialach (np. "Pokój 107" lub "Zaklęta"). Po raz pierwszy o Małgorzacie Kożuchowskiej zrobiło się głośną w roku 1997 za sprawą "Kilera", w którym zagrała Ewę Szańską. Prawdziwą sławę przyniosła jej jednak rola Hanki Mostowiak w serialu "M jak miłość". Kożuchowska występowała w tej produkcji w latach 2000-2011.

Na swoim koncie Małgorzata Kożuchowska ma kilkadziesiąt ról filmowych i serialowych. Do najsyłnniejszych tytułów w jej aktorskim dorobku należy zaliczyć oprócz wymienionych wcześniej produkcji m.in. "Dlaczego nie!", "Zróbmy sobie wnuka", "Listy do M. 2", "Kryminalni", "Rodzinka.pl", "Prawo Agaty" i "Druga szansa".

ycipk-39ewk3

Małgorzata Kożuchowska jest również aktorką dubbingową. Podkładała głos m.in. w takich filmach jak "Potwory i spółka", "Szeregowiec Dolot", "Madagaskar", "Alicja w krainie czarów" oraz "Mały książę".

Prywatnie związana z dziennikarzem Bartłomiejem Wróblewskim. Para wzięła ślub w sierpniu 2008 roku. Mają syna Franciszka.

Więcej inforamcji o karierze aktorskiej Małgorzaty Kożuchowskiej znajdziej w serwsie Film.wp.pl

ycipk-39ewk3
ycipk-39ewk3