WP
WP

Katarzyna Wołejnio - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Katarzyna Wołejnio AKPA
Podziel się
WP

Katarzyna Wołejnio – polska aktorka, modelka i producentka filmowa.

Katarzyna Wołejnio urodziła się 19 maja 1973 roku w Nysie. W swoim rodzinnym mieście uczęszczała do Liceum Ogólnokształcącego Carolinum. Następnie ukończyła Prywatną Wyższą Szkołę Businessu i Technik Komputerowych w Warszawie na Wydziale Biznesu i Zarządzania. Wołejnio brała również udział w specjalnych kursach języka angielskiego organizowanych przez Uniwersytet w Oksfordzie.

Katarzyna Wołejnio po ukończeniu studiów wyjechała do Paryża. Przez kilka lat mieszkała również w Miami oraz Los Angeles. W Stanach Zjednoczonych ukończyła kursy aktorskie w szkoła Sal Landiego, Bernarda Hillera, Larry’ego Mossa, Ivany Chubbuck oraz Magie Haber.

Katarzyna Wołejnio po raz pierwszy pojawiła się na wielkim ekranie niewielką rolą w filmie „Bad Boys II”. Występowała również w takich produkcjach jak „Dziś 13 jutro 30”, „ Mechanik: Prawo zemsty” oraz „Pokusa”.

W roku 2014 Katarzyna Wołejnio wzięła udział w reality show „Żony Hollywood”.

Data urodzenia

19.05.1973

Miejsce urodzenia

Nysa

Profesja

Aktorka

Filmografia

Pokusa (2012)

Bad Boys II (2003)

Mechanik: Prawo zemsty (2011)

Dziś 13, jutro 30 (2004)

Ostatni klaps (2015)

Ulice we krwi (2009)

Morderczy występ (2009)

Spis drani (2011)

Fałszywa tożsamość (2009)

Aryjska para (2004)

Conan Barbarzyńca 3D (2011)

Zawodowcy / Righteous Kill (2008) (2008)

WP
WP