Fani Agnieszki Chylińskiej, którzy czekali na jej koncert w Zielonej Górze, muszą uzbroić się w cierpliwość. Impreza nie odbędzie się w zapowiadanym terminie.

Koncert Agnieszki Chylińskiej w Zielonej Górze pod znakiem zapytania. Jest oświadczenieŹródło: AKPA
d4aq086

W związku z potwierdzeniem wystąpienia koronawirusa w Zielonej Górze, prezydent miasta wprowadził szczególne środki ostrożności. Jak podaje "Gazeta Wyborcza", Janusz Kubicki zdecydował o odwołaniu kulturalnych i sportowych imprez z udziałem publiczności i zakazał w najbliższym czasie "większych zgromadzeń publicznych".

Z informacji gazety wynika, że część z wydarzeń zostało odwołanych, a część przełożonych na inny (nieustalony jeszcze termin). Jedną z przełożonych imprez jest planowany na 14 marca koncert Agnieszki Chylińskiej. Informacja znalazła się także na instagramowym profilu agencji reprezentującej artystkę.

Zobacz wideo: Agnieszka Chylińska: "Kochałam się w Pawle Stasiaku z Papa Dance"

"Uprzejmie informujemy, iż czekamy na oficjalną decyzję Prezydenta Miasta Zielonej Góry o zakazie organizacji koncertu Agnieszki Chylińskiej, który ma się odbyć 14 marca" – podano w komunikacie.

Fani nie mają jednak powodów do obaw. W tym samym komunikacie zapewniono, że koncert odbędzie się w innym terminie. "W razie zakazu, nie odwołujemy koncertu, przesuniemy go na najszybszy możliwy termin. Wszystkie inne koncerty trasy bez zmian", czytamy we wpisie TOP Management.