Magda Gessler dostrzeżona w USA!
Magda Gessler została bohaterką artykułu, który ukazał się w amerykańskim dzienniku New York Times. Już sam jego tytuł, Warsaw's Restaurant Guru Moves Past Traditional Polish Cuisine, czyli Guru warszawskich restauracji odsuwa w przeszłość polską tradycyjną kuchnię, mówi za siebie.
Autorka artykułu, Ginanne Brownell, nazywa Gessler kombinacją Marthy Stewart, Gordona Ramseya i Nigelli Lawson! W końcu bohaterka Kuchennych rewolucji to restauratorka, autorka książek oraz osobowość telewizyjna w jednym.
W jednej z najpopularniejszych amerykańskich gazet przeczytać można także o całej kulinarnej dynastii Gesslerów. W tekście pojawia się również wzmianka o tym, że na restauracyjnym rynku w Polsce, Magda funkcjonuje od ponad 20 lat. Gessler chwalona jest przede wszystkim za to, że potrafi postawić na swoim i do tradycyjnej polskiej kuchni wprowadza elementy nowoczesności.
Duże ego uczyniło z niej w Polsce kontrowersyjną postać – czytamy o polskiej restauratorce w New York Times.
Bardzo cieszymy się, że odnosząca sukcesy Polka została dostrzeżona przez prestiżowy amerykański dziennik. Gratulujemy!
(JMa)
WP Gwiazdy na:
Wyłączono komentarze
Jako redakcja Wirtualnej Polski doceniamy zaangażowanie naszych czytelników w komentarzach. Jednak niektóre tematy wywołują komentarze wykraczające poza granice kulturalnej dyskusji. Dbając o jej jakość, zdecydowaliśmy się wyłączyć sekcję komentarzy pod tym artykułem.
Redakcja Wirtualnej Polski