Meghan Markle straciła przyjaciela. Wydała specjalne oświadczenie

Meghan Markle, jak donosi zagraniczna prasa, przechodzi trudny czas. Żona Harry’ego podobno straciła przyjaciela. Postanowiła uczcić jego pamięć w wyjątkowy sposób.

Meghan chce uhonorować pamięć po przyjacieluMeghan chce uhonorować pamięć po przyjacieluŹródło: East News
d3kqz3f

Meghan znów znalazła się w centrum zainteresowania kolorowej prasy. W ostatnim czasie tabloidy donosiły o kryzysie w jej małżeństwie. Ale jak się okazuje, księżna przechodzi wprawdzie trudny okres, ale z zupełnie innego powodu. Straciła bliską osobę – przyjaciela, Olliego Juste.

Z mężczyzną połączyła księżną dobroczynność i miłość do zwierząt. To podobno Juste, który był trenerem psów i behawiorystą, namówił Meghan, by zaangażowała się w działania organizacji Mayhew, działającej właśnie na rzecz zwierząt. Tak się też stało, choć na początku tego roku ograniczyła swoją aktywność w instytucji.

Zobacz wideo: Księżna Meghan o bolesnych stereotypach dotyczących kobiet

Z początkiem roku również, jak donosi prasa, straciła właśnie przyjaciela. Ollie zmarł. Teraz postanowiła uczcić jego pamięć i uhonorować jego działalność charytatywną. Zapowiedziała, że znów wesprze organizację i chce podobno otworzyć nowe skrzydło w budynku, który jest siedzibą Mayhew. Wydała w tej sprawie odpowiednie oświadczenie.

d3kqz3f

"Oli przyprowadził mnie do Mayhew prawie cztery lata temu, gdy szukałam możliwości współpracy z organizacjami wolontariackimi. […] Podobnie jak Oli, [te zwierzęta - przyp. red.] nigdy nie zostaną zapomniane i zawsze będą kochane" – brzmi fragment komunikatu księżnej. Piękny gest!

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl