Trwa ładowanie...
d13jref
W Zakopanem brak klientów, ale jest optymizm. "Na pewno przetrwamy!"

W Zakopanem brak klientów, ale jest optymizm. "Na pewno przetrwamy!"

W tym roku Zakopane świeci pustkami. Niemal z dnia na dzień cicho zrobiło się nie tylko na zamkniętych stokach, w klubach, sklepach i hotelach. Cierpią również właściciele lokali gastronomicznych, którzy zamiast zysków, liczą straty. I to coraz większe. Reporterka Wirtualnej Polski zajrzała z kamerą do Restauracji i Cukierni Góralska Tradycja w Zakopanem, które należą do rodziny Bachledy-Curuś. Jak tam wygląda sytuacja? Czy znane nazwisko w nazwie przyciąga turystów? - Klienci są, ale nie ma porównania do zeszłego roku. Pandemia daje o sobie znać. Jest bardzo ciężko. (...) Miejmy nadzieję, że przetrwamy. Na pewno przetrwamy! A jak długo? Zobaczymy - powiedziała Gosia, pracownica lokalu.

d13jref
d13jref

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj