Japońska restauracja
Choć nie mogliśmy jeszcze zajrzeć do wnętrza restauracji, to sprawdziliśmy, co zjemy w nowo powstałej 47. na świecie japońskiej knajpie Nobu.
W menu restauracji znajdziemy m.in. sashimi "New Style" przypiekane z olejem sezamowym, tatara z tuńczyka w sosie sojowo-wasabi z dodatkiem kawioru z jesiotra syberyjskiego Osetra, czarnego dorsza z sosem miso, wieprzowinę w słodko-ostrym sosie miso czy grillowaną japońską wołowinę Wagyu w pięciu kulinarnych odsłonach.
Jeśli chodzi o ceny, nastawić się trzeba na spory wydatek.
W restauracji zamówimy sushi oraz owoce morza, za które zapłacimy ok. 200 - 220 zł. Ceny pozostałych dań głównych wahają się między 80 a 220 zł. Menu testowe, w którym znajdziemy większość specjałów Nobu, to koszt 450 zł.
Warszawską restaurację Nobu poprowadzi Yannick Lohou, pracujący dotychczas w Nobu Barcelona.