Trwa ładowanie...

Na czym właściwie zarabia Magda Gessler? Wiemy, na czym się wzbogaciła

Znana restauratorka Magda Gessler od lat jest topową gwiazdą rynku gastronomicznego. Choć widzowie kojarzą ją głównie z show "Kuchenne rewolucje", Gessler ma całkiem pokaźną sieć restauracji firmowanych swoim nazwiskiem. Na czym tak naprawdę wzbogaciła?

Magda Gessler ma wiele źródeł dochodówMagda Gessler ma wiele źródeł dochodówŹródło: Licencjodawca, fot: AKPA
d3nsurb
d3nsurb

Magda Gessler swoją karierę zaczynała w Hiszpanii, jeszcze w latach 80. Prowadziła tam swoją firmę cateringową, która szybko nabrała rozpędu. Wykwintne dania znalazły grono zwolenników wśród ludzi z wyższych sfer. Wystarczy napomnieć, że należała do nich rodzina królewska, a sam król Juan Carlos I chwalił jej wyszukane potrawy. Stała się rozpoznawalną "marką", a to już było o krok, żeby po czasie zostać królową polskiej gastronomii. Wiele lat pracowała, aby mieć pewną pozycję na polskim (i nie tylko) rynku i można stwierdzić, że doskonale jej się to udało.

Swoją pierwszą polską restaurację otworzyła pod koniec lat 80. w stolicy. "W ogrodzie" gościło znamienitych gości z Warszawy i okolic, choć to lokal "U Fukiera" przyniósł jej prawdziwą sławę. Ceny nie należą do najniższych, mimo to stolik należy rezerwować ze dużym wyprzedzeniem, jeśli chcemy zjeść tam posiłek.

Swoim nazwiskiem sygnuje własne restauracje, ale podpisuje się również pod tymi, które pozytywnie przeszły jej przemianę i zdały test w programie "Kuchenne rewolucje". Ale kulinaria to nie jedyne źródło dochodów Gessler. Wśród dodatkowych dochodów jedną z pozycji są książki, które wydała, w tym sławna już autobiografia. Nie mniejszą popularnością cieszą się "Kuchnia. Moja pasja" czy "Kocham gotować. Magdy Gessler przepis na życie", mnożąc dochody.

d3nsurb

Z dużym, niekoniecznie pozytywnym, odzewem spotkał się udział Gessler w reklamach. Najpierw sławne już parówki Besos, potem nie mniej kontrowersyjna reklama Ulgixu, środka na trawienie. Obie pozycje zasiliły konto restauratorki pokaźną sumą.

Na koniec nie można zapomnieć o stałym wciąż dochodzie, jakim jest każdy jeden odcinek "Kuchennych rewolucji". Wiadomo, że już kilka lat temu za jeden odcinek dostawała 30 tys. zł. Show trwa już 20 sezonów, a stacja nie zamierza z niego rezygnować. Pokaźna suma zapewne wpływa również z programu "MasterChef" w której Gessler jest jurorką. Królowa gastronomii nie może narzekać na zarobki.

ZOBACZ TEŻ: Magda Gessler zapisuje kolejne karty swojej autobiografii: "Robiłam menu dla przeróżnych królowych"

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d3nsurb
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3nsurb

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj