Magda Gessler powiększa swoje kulinarne imperium. Będzie podbój świata?
[GALERIA]
Magda Gessler dzięki "Kuchennym rewolucjom" została gwiazdą TVN, która w stacji pojawia się coraz częściej. Gessler szuka kolejnych sposobów na wykorzystanie swojej popularności i przełożyć je na swój biznes poza telewizyjną anteną. Okazuje się, że restauratorka nabrała apetytu na sukces poza granicami naszego kraju i właśnie zbiera gastronomiczną armię do podboju świata. Gdzie zacznie się jej kuchenna ekspansja?
Gessler rusza na podbój świata i zbiera armię
Magda Gessler postanowiła po raz kolejny pokazać swój biznesowy pazur. Najsłynniejsza polska restauratorka planuje światową ekspansję. Właśnie przymierza się do otworzenia pierwszego lokalu poza granicami Polski. Gdzie? W Toronto! O swoich zamiarach pochwaliła się na swoim profilu na Facebooku, gdzie zamieściła również ogłoszenie, w którym poszukuje kadry, która pomoże w budowaniu jej światowego imperium. Aby zgłosić się do współpracy z Gessler wystarczy wysłać swoje CV!
- Kochani, zapraszam was do współpracy ze mną w restauracjach, które niebawem otworzę na świecie i w Polsce, na północy. Najpierw w Toronto, potem kolejne. Chcę aby każdy mógł spróbować prawdziwej staropolskiej kuchni, zatopić się w jej tradycji i smakach. Szukam managerów, kucharzy - wyjątkowo utalentowanych, pasjonatów, kolorowych ludzi, których misją jest tworzyć, tak jak moją - napisała.
Kulinarne imperium w Polsce
Współpraca z właścicielką ponad 14 restauracji i kawiarni z pewnością będzie magnesem dla wielu zdolnych ludzi z branży. Gessler do tej pory otwierała swoje lokale na terenie naszego kraju m.in. w Warszawie, Żelazowej Woli. "Ale Gloria", "U Fukiera", "Gar", "Polka", "Słodko... Słony", "Zielnik" to tylko kilka sztandarowych lokali gwiazdy. W tych miejscach gościły setki znanych osób, ludzie świata polityki, gwiazdy kina światowego, koronowane głowy tj. Królowa Hiszpanii, Królowa Danii. Teraz przyszedł czas na poszerzenie imperium i podbój świata pod orężem polskiego smaku.
Nie tylko kuchnia
Kolorowa osobowość i biznesowe wyczucie Gessler są podstawą wszystkich planów gwiazdy TVN-u. Magda ma na swoim koncie uruchomienie linii produktów spożywczych o wdzięcznej nazwie "Besos", a jej flagowym smakołykiem okazały się parówki "randkowe" z... lubczykiem.
Nie dość, że Magda Gessler posiada niesamowite zdolności kulinarne, to może się pochwalić zdolnościami artystycznymi! Gessler wielokrotnie chwaliła się tym, że świetnie maluje - w końcu to absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Madrycie! Talenty te przełożyła także na projekty ubrań dla siebie i kobiet, które noszą rozmiary większe niż 38.