New Year, New Orlean - Niezwykły Sylwester 2017/2018 w MOMU
31 grudnia oprócz witania Nowego i mamy nadzieję, jeszcze lepszego roku od obecnego, mamy ogromną przyjemność zabrać Was w magiczną podróż po zakątkach Luizjany.
Jeśli nie raz bujaliście w obłokach, rozpływając się w dźwiękach trąbki, puzonu czy klarnetu z myślą, by choć na chwilę znaleźć się w nazywanym "ojcem" lub jak kto woli kolebką jazzu - Nowym Orleanie, macie okazję urzeczywistnić swoje pragnienia.
Kolejną dobrą wiadomością jest to, że wcale nie musicie pakować walizki i bookować biletu na samolot - bo na Wierzbową spokojnie dojedziecie komunikacją miejską lub taxi.
Atrakcji jak zwykle nie zabraknie - jak to zresztą bywa w MOMU.
Wisienką na torcie podczas Wielkiej Nocy Sylwestrowej będą przygrywający Wam podczas zabawy i tańców - weterani starego, dobrego jazzu - "Dixie Warsaw Jazzmen", specjalizujący się w tradycyjnym jazzie, tzw. "białym dixieland" pochodzącym prosto z lat 20-40., prezentującym jego światowe standardy - blues, ballady, stompy.
Czym prędzej dołączajcie do wydarzenia. Będziemy tu na bieżąco uchylać Wam kolejne smaczki, tego co dla Was przygotowujemy.
Cena: 300 PLN/ osobę
Bilety do nabycia w restauracji.
Strona wydarzenia na FB:
https://www.facebook.com/events/197518564125963/
Menu Sylwestrowe podane w bufecie:
Przekąski zimne:
- Śledź marynowany z suszonymi pomidorami na bagietce korzennej posypany prażonymi migdałami
- Pastrami marynowane w ziołach i sosie teriyaki z karmelizowaną cebulą i ogórkiem wędzonym
- Tatar wołowy – klasyk MOMU
- Parfait z wątróbek drobiowych z gruszką, kozim serem podane na bagietce korzennej
- Sałatka tabouleh z kaszy gryczanej niepalone, soczewicy, natki pietruszki, papryki marynowanej z miodowym vinegretem podana z falafelem z zielonego groszku
- Mięsa i sery z naszego pieca
- Ceviche z łososia marynowanego w cytrusach z kiełkami i limonką
- Studzienina wieprzowa z mięsem z goleni, warzywami gotowanymi kropiona octem jabłkowym
- Smoked fitt salad z wędzonym serem, szparagami marynowanymi, szpinakiem, pomidorami cherry, orzechami włoskimi, burakiem pieczonym w piecu MOMU, marynowanymi oliwkami, grejpfrutem, winogronami, sosem vinegret
dodatki:
- sosy smakowe, pikle, pieczywo
Zupa:
- Krem z kukurydzy na wywarze z kraba z wędzonym popcornem i wędzoną solą morką
Dania główne:
- Jambalaya z owocami morza, chorizo i wołowiną
- Skrzydełka wędzone w BBQ na bazie Maker's Mark
- Pstrąg pieczony z orzechami pekan i warzywami grillowanymi w przyprawie cayune
Desery – w bufecie słodkim
Napoje gorące (w bufecie)
- kawa
- herbata
Napoje zimne (w bufecie)
- woda (gazowana/niegazowana)
- soki (pomarańcz, grejpfrut, jabłko)
Alkohol (do wyboru)
- butelka wina 0,7l (białe - Vinho Verde / czerwone – Primitivo Marchesi Del Salento) na 2 osoby
- butelka wódki Amundsen 0,5l na 2 osoby
MOMU
ul. Wierzbowa 9/11
00-094 Warszawa
Wszelkie pytania/ rezerwacje:
E-mail: pieczemy.dymem@momu.pl
Tel. 506-100-001