Restauracja Karola Okrasy zaprezentowała ceny w nowym menu. Nie dla oszczędnych!
Karol Okrasa zaprezentował nowe menu swojej warszawskiej restauracji Platter. Podobnie jak u innych medialnych kucharzy, takich jak Magda Gessler czy Modest Amaro, można uraczyć się drogimi daniami. Ceny mogą zaskoczyć.
Karol Okrasa jest znanym medialnym kucharzem oraz autorem kulinarnych programów i książek. W 2003 roku wygrał casting TVP na prowadzenie programu kulinarnego. Wtedy rozpoczęła się jego współpraca z publiczną telewizją. Widzowie na pewno pamiętają go z prowadzenia "Kuchni z Okrasą" czy "Smaków czasu z Karolem Okrasą".
Karol Okrasa prowadzi swoją restaurację w Warszawie, w ścisłym centrum. Czasy pandemii były ciężkie dla wszystkich restauratorów, ale wydaje się, że nie ma po nich śladu, a miejsce cieszy się dużą popularnością. Na oficjalnym profilu lokalu opublikowano najnowsze, krótkie, ale treściwe, menu. Co zaprezentowano i w jakich cenach?
W nowej karcie dań znajdziemy przystawki, wszystkie w jednakowej cenie 58 zł. Wybrać możemy np. korzennego buraka z serem pleśniowym i malinami, tatar z tuńczyka z awokado albo pieczony rostbef z musem z bakłażana.
W restauracji Karola Okrasy za 38 zł możemy zamówić jedną z prezentowanych zup: barszcz z kiszonych rydzy lub pikantną zupę rybną.
Dania główne to wydatek rzędu 91 zł. Tu wybór jest większy. Możemy zamówić m.in. burgera z dojrzałej wołowiny, pierś perliczki czy smażoną młodą kapustę. Każde z dań głównych zawiera dodatki, ale gdyby było nam mało, za 22 zł możemy otrzymać ziemniaki z ogniska, frytki czy chrupiące warzywa.
A co z deserami? Widnieją w karcie tajemnicze nazwy trzech specjałów, jednak ich cena nie jest podana w menu.