Zachwycająca! Królowa Letycja zadała szyku na uroczystej kolacji w Szwecji
Król i królowa Hiszpanii odbywają oficjalną wizytę w Szwecji i pierwszy dzień tej wizyty zakończył się wystawną kolacją. Ze względu na pandemię musiała być znacznie skromniejsza niż zazwyczaj. Do stołów usiadło zaledwie... 90 osób.
Brytyjski portal zajmujący się poczynaniami koronowanych głów z całego świata podał nieco szczegółów niedostępnych dla "zwykłych śmiertelników". Tego wieczoru monarchowie i monarchinie jedli brazylijskimi sztućcami, a zastawa stała na francuskich obrusach. Toasty wznoszone były kieliszkami, które król z królową Szwecji otrzymali w 1976 roku z okazji swojego ślubu.
Jakie dania były godne królewskich podniebień? Według informacji serwisu w menu znalazły się: dziki turbot, kałamarnica, mięso z renifera i jabłka w słonym karmelu.
Tego wieczoru Letycja miała na sobie zniewalającą suknię w pięknym kolorze zgaszonego granatu. Odsłoniła wyrzeźbione ramiona, jej znak rozpoznawczy. Głowę udekorowała koroną. Od pewnego czasu mówi się o tym, jak pięknie królowa Hiszpanii wygląda z naturalną siwizną we włosach. Dodaje jej charakteru i królewskiej dostojności. To bez wątpienia jedna z najpiękniejszych koronowanych głów na świecie.