Księżna Meghan i książę Harry wydali oświadczenie. Chodzi o Archiego

Pierwszy syn Meghan i Harry'ego skończył właśnie dwa lata. Z tej okazji zachęcają oboje do wpłacania drobnych datków na rzecz dostarczenia szczepionek do biedniejszych regionów świata.

Harry i Meghan żyją od 1,5 roku w USAHarry i Meghan żyją od 1,5 roku w USAŹródło: GETTY, WireImage, fot: Samir Hussein
d4azpy7

Tradycją w brytyjskiej rodzinie królewskiej stało się publikowanie zdjęć najmłodszych jej członków z okazji ich urodzin. Księżna Kate, która jest zapalonym fotografem amatorem, sama fotografuje swoje pociechy i dzieli się efektami takich "sesji" na oficjalnym instagramowym koncie przy okazji ich urodzin. Niestety, nie mogliśmy na to liczyć w przypadku Meghan i Harry'ego.

Księżna i książę Sussex są bardzo wyczuleni na punkcie prywatności, a zwłaszcza ochrony wizerunku ich synka. Z okazji jego drugich urodzin na oficjalnej stronie swojej Fundacji Archewell opublikowali oświadczenie. Namawiają w nim, by wpłacać datki w wysokości 5 dolarów, które dzięki Global Citizen zasilą pulę środków do kupna szczepionek dla biednych regionów świata.

"Jesteśmy głęboko poruszeni wsparciem, które czujemy wokół swojej rodziny. Wielu z was wsparło organizacje charytatywne z okazji urodzin Archiego. Jesteśmy niezmiernie wdzięczni" - napisali.

d4azpy7

Dalej podali, że ok. 80 proc. dostępnych dawek szczepionek zostało podanych w bogatych krajach. By zakończyć tę niesprawiedliwość, potrzebna jest solidarność wszystkich ludzi.

Niestety nie zdecydowali się na podzielenie zdjęciem małego Archiego. Jedyne, co mogło zaspokoić ciekawość niektórych, to maleńkie zdjęcia, na których chłopiec jest ledwie widoczny.

Zdjęcie ze strony Archewell Archewell
Zdjęcie ze strony ArchewellŹródło: Archewell
Zdjęcie ze strony Archewell Archewell
Zdjęcie ze strony ArchewellŹródło: Archewell