Dzieci Agnieszki Kotulanki trzymają się z dala od show-biznesu. Tym się dziś zajmują
Katarzyna i Michał Sas-Uhrynowscy trzymają się z dala od show-biznesu. Na agencjach fotograficznych i w mediach społecznościowych ciężko o ich zdjęcia. Czym zajmują się dzieci Agnieszki Kotulanki?
Agnieszka Kotulanka i Jacek Sas-Uhrynowski poznali się w warszawskiej Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej pod koniec lat 70. Pobrali się w 1980 r., a po kilku latach wyemigrowali do Kanady. Ich córka, Katarzyna, została z dziadkami w Polsce. Emigracja była próbą dla ich małżeństwa, której nie przeszli pomyślnie.
Po dwóch latach Agnieszka Kotulanka wróciła do Polski z 6-letnim synem, Michałem. Z Jackiem rozwiodła się w 1992 r. Po powrocie aktorka wróciła przed kamery, jej były mąż nie kontynuował kariery artystycznej. Ponownie się ożenił i zajął gastronomią.
Niedaleko pada jabłko od jabłoni
Dziś dorosłe dzieci aktorki podążają własnymi drogami zawodowymi. Kiedyś w jednym z wywiadów Agnieszka Kotulanka wspomniała, że jej córka myślała o weterynarii. Katarzyna przez lata trenowała jeździectwo, odnosiła sukcesy na turniejach. Kilka lat temu postawiła jednak na gastronomię.
W 2016 r. wraz z bratem otworzyła w Warszawie na ulicy Pięknej restaurację Sas Duck&Chicken. Katarzyna była pomysłodawczynią projektu i kucharką, Michał menagerem miejsca. Niestety po dwóch latach miejsce zostało zamknięte.
Jak informuje "Na żywo", dziś syn Kotulanki wciąż zajmuje się branżą gastronomiczną i współpracuje z ojcem.